PROIECT CONSTIENTIZARE FLORESTI

Primăria Comunei Florești lansează un proiect unic la nivel național pentru atingerea în totalitate a țintelor de reciclare

Primăria Comunei Floreşti în parteneriat cu Total Waste Management, GreenTech, GreenWEEE International, Carrefour Artima, Romcarbon, SA, NextEco Recycling și Quatro Eco Salub, au lansat astăzi proiectul “InFlorești Reciclând”, un model de parteneriat strategic care se va concretiza cu implementarea unui sistem integrat de colectare selectivă pentru deșeurile de plastic, hârtie/carton, sticlă, DEEE-uri, baterii și acumulatori.

“Prin acest proiect, urmărim atingerea ţintelor obligatorii de valorificare a cantităţilor de deşeuri municipale generate în proporție de 50%, cu doi ani mai devreme de termenul asumat național, adică în 2018 față de 2020. Astfel, cu ajutorul partenerilor, vom implementa în localitate sisteme variate de colectare a deşeurilor, în funcţie de specificul diferitelor zonelor din Florești”, a declarat Primarul comunei Florești, domnul Horea Șulea.

Proiectul a demarat astăzi, 24 februarie, cu semnarea unui Acord Voluntar între Primărie și partenerii menționați. Acordul Voluntar este un document oficial încheiat între autorităţile publice şi reprezentanţi ai sectoarelor economice, deschis tuturor partenerilor care doresc să se implice în atingerea obiectivelor de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile în gospodării, pentru ca acestea să ajungă în fabricile de reciclare, valorificare sau producţie.

Printre soluțiile de colectare selectivă oferite se vor număra saci pentru depozitarea separată a deşeurilor reciclabile din gospodării, stații de colectare supraterane pentru zonele de blocuri, iar în zonele supraaglomerate se vor amplasa containere subterane care, prin structura lor, vor spori siguranța materialelor depozitate.

În ceea ce priveşte zonele comerciale, Floreştiul va avea încă o staţie SIGUREC asemănătoare celei de la Polus Center inaugurată in iunie 2015, prin care s-au colectat până acum 120,000 de kilograme de deșeuri, toate cantitățile fiind raportate Primăriei Florești. Noua stație SIGUREC va fi amplasată la magazinul Carrefour Artima de pe strada Eroilor şi care va recompensa cetăţenii pentru deşeurile colectate selectiv prin bonuri valorice utilizabile în interiorul magazinului.

SIGUREC, de la acronimul “sigur reciclare”, este un proiect inițiat în anul 2013 de grupul de reciclare Green Group, constând într-o rețea de aparate, stații și soluții automatizate de colectare a deșeurilor reciclabile, pe bază de recompensă

Comments are closed.